Het Geluidshuis is dé referentie in audiocreatie en -productie. Denken in audio is onze natuurlijke reflex. Geen verrassing dus dat ons parcours ons ooit eens zou brengen bij audiogidsen. De van oorsprong orale traditie van het ‘verhalen vertellen’ hebben wij de 21ste eeuw in geloodst. Een goeie audiogids ís namelijk een verhaal. En de manier waaróp er verteld wordt vinden wij ook belangrijk. Wij willen de luisteraar laten lachen of bij zijn nekvel grijpen. Door een straf verhaal, pakkende muziek, een originele verteltechniek en uiteraard door de beste stemmen.

HEEREN, VERTREKT! IN DE KOP VAN DE KOERS

HISTORISCHE HUIZEN GENT

 

Voorzien van wat doping en een rijsttaartje doken we in gesprekken van oud-coureurs, jong-coureurs en hun aanverwanten. Samen met Jelle Vermeersch en Ward Bogaert goten we alle verhalen in een spannende drietalige audioguide en haalden we gelukkig de finish.

Roger Decock - Heeren, vertrekt!
00:00 / 00:00

CURATOR Jelle Vermeersch

COPY Ward Bogaert

STEMMEN Ward Bogaert (Eric De Staercke (FR), Mark Irons (EN)), Roger Decock (Alexander Von Sivers (FR), Tim Myers (EN)), Yvan Vanmol (Thierry De Coster (FR), Richard Wells (EN), Corinne Poulidor (Mieke De Groote (VL), Cathy Smith (EN)), Astrid Collinge (Ruth Bastiaensen (VL), Tess Bryant (EN)), Louis Vervaeke (Raphaël Charlier (FR), Joshua Rubin (EN))

MUZIEK Koen Brandt

AUDIOTECHNIEK, MONTAGE & MIX Patrick Voets ism Ward Bogaert

PRODUCTIE Ann Desmet

DE GESTOLEN BRUEGEL

KASTEEL VAN GAASBEEK

 

De Gestolen Bruegel is niet alleen een leerrijke audiogids, maar ook een spannende zoektocht, speciaal voor de tenstoonstelling Feast of fools. Bruegel herontdekt. Met de audiogids en het spelboekje in de hand ontdek je allerlei leuke dingen over de schilderijen.

SCENARIO Leen Renders en Koen Brandt

REGIE Leen Renders en Koen Brandt
MUZIEK Koen Brandt
AUDIOTECHNIEK, MONTAGE & MIX Patrick Voets
STEMMEN Warre Borgmans, Nico Sturm en Liesa Naert

PRODUCTIE Ann Desmet en Katarina Martynowski

IN DE BAN VAN DE TIJD

HISTORISCHE HUIZEN GENT

 

De tentoonstelling In de Ban van de Tijd gaat over een van de meest fascinerende fenomenen aller tijden: tijd. Met tot de verbeelding sprekende objecten en geschriften die al sinds eeuwen dit mysterie proberen te ontrafelen, brengt deze tentoonstelling een ode aan al die wetenschappers, instrumentenbouwers, ingenieurs en avonturiers die eeuwenlang gezocht hebben naar een antwoord op die ene wetenschappelijke vraag: Hoe laat is het?

Sven Speybrouck, de man van Interne Keuken en Publiek Geheim, en curator Maarten Van Dyck nemen je mee op ontdekkingsreis. Nieuwsgierig naar de petites histoires achter dit hersenbrekende topic vraagt Sven filosoof en wetenschapshistoricus Maarten de oren van het lijf.

REGIE Koen Brandt (Het Geluidshuis)

AUDIOTECHNIEK, MONTAGE & MIX Bram Coumans

STEMMEN  Sven Speybrouck en Maarten Van Dyck (VL), Eric De Staercke (FR) en Mark Irons (EN)

AQUARIUM

ZOO ANTWERPEN

 

Creatie en productie van een humoristische auditieve familievideo voor de bezoekers van het aquarium in de Antwerpse dierentuin.

SCENARIO Stef De Paepe en Paul Wauters

REGIE Koen Brandt

MUZIEK Koen Brandt

AUDIOTECHNIEK, MONTAGE & MIX Bram Coumans & Olivier Marga

STEMMEN Koen De Graeve, Tine Embrechts, Sara Vertongen, Bruno Vanden Broecke, Koen Van Impe, Günther Lesage, Eugénie Vertongen en Georgette Verhulst

ANIMATIE Mark Borgions

CHOCOLATE NATION

 

Een audioguide om duimen en vingers van af te likken? Daar zeggen wij geen nee tegen. In vijf talen? Geen probleem: Chocolade, chocolate, schokolade,

chocolate en chocolat zijn even lekker.

COPY The Belgian Chocolate Experience nv

REGIE Leen Renders

AUDIOTECHNIEK, MONTAGE & MIX Bram Coumans en Patrick Voets

STEMMEN Nico Sturm (NL), Philippe Résimont (FR), Richard Wells (EN), Jaïro Alvarez Garcia (ES) en Stefan Sattler (DE)

BRIEVEN

AAN BIJOU

STAD ANTWERPEN

 

 

Dit hoorspel is gebaseerd op de tekeningen van Fatinha Ramos die momenteel het Antwerpse stadhuis sieren. De tekeningen én het verhaal zijn een ode aan de stad.

Brieven aan Bijou is GRATIS beschikbaar in de Geluidshuis-app.

SCENARIO Paul Wauters

REGIE Koen Brandt

MUZIEK Koen Brandt

AUDIOTECHNIEK, MONTAGE & MIX Patrick Voets

STEMMEN Bruno Vanden Broecke, Saïd Boumazoughe, Lynn Van Royen, Katelijne Verbeke, Ruth Beeckmans, Gène Bervoets, Koen Van Impe, Bram Coumans, Leen Renders en Amaryllis Uitterlinden

ILLUSTRATIES Fatinha Ramos

PRODUCTIE, UITGAVE- & PROJECTCOÖRDINATIE Ann Desmet, Katarina Martynowski en Leen Renders

DE MAGISCHE SMIDSE

BOKRIJK

De smid van Bokrijk is een ware attractie. Hij demonstreert al jaren live zijn ambacht aan de bezoekers van het openluchtmuseum. Maar ook wanneer hij niet fysiek aanwezig is, wordt er in de smidse ijverig voortgewerkt.

 

De Magische Smidse is een humoristische klank- en lichtinstallatie in 4 talen, waarbij het belangrijkste gereedschap van de smid (de oven, het aambeeld en de waterton) via projectmapping tot leven komt en zo het werk van de smid zélf verderzet.

CONCEPT Gelotology

SCENARIO Hans Kerkhof en Raoul Maris (Gelotology)

MUZIEK Koen Brandt

AUDIOTECHNIEK, MONTAGE & MIX Olivier Marga

STEMMEN Peter Van den Eede, Tine Embrechts en Manou Kersting (VL), Damien Gillard, Olivier Massart en Tania Garbarski (FR), Stefan Sattler en Heike Kossmann en Filip Peeters (DE), Mark Irons, Janet Wishnetsky en Manou Kersting (EN)

DE GLADIATOREN

GALLO-ROMEINS MUSEUM

In deze audioguide in de vorm van een hoorspel - of omgekeerd - blikt het hoofdpersonage Fortunensis terug op het leven van haar vader Urbicus. Hij stond als gladiator ooit écht in de arena.

 

De audiogids loodst je aan de hand van verschillende historische voorwerpen door het museum en leert je alles over het leven als gladiator in het oude Rome.

SCENARIO Leen Renders & Koen Brandt

REGIE Leen Renders

AUDIOTECHNIEK, MONTAGE & MIX Bram Coumans & Olivier Marga

STEMMEN Els Dottermans, Wouter Hendrickx, Vic De Wachter, Koen De Graeve, Ruth Bastiaensen en Jules Van Opstal (VL), Colette Sodoyez, Marc Weiss, Philippe Résimont, Olivier Massart en Marie Van Ermengem (FR)

CB AWARD
WINNER
2020
MARGARETA'S BUREN
HOF VAN BUSLEYDEN

Margareta's Buren vertelt het verhaal van Margareta Van Oostenrijk, Hiëronymus Van Busleyden en diens vrienden-Humanisten Thomas More en Erasmus tegen de achtergrond van Bourgondisch Mechelen.

 

Het hoorspel heeft als doel kinderen én hun ouders warm te maken voor een bezoekje aan het vernieuwde Museum Hof van Busleyden en de historische stad Mechelen.

Margareta's Buren is GRATIS beschikbaar in de Geluidshuis-app en ook te horen in de luisterhoek op de zolder van het vernieuwde museum.

SCENARIO Paul Wauters

REGIE Koen Brandt

MUZIEK Koen Brandt

AUDIOTECHNIEK, MONTAGE & MIX Patrick Voets

STEMMEN Warre Borgmans, Geert Van Rampelberg, Bruno Vanden Broecke, Chiel Van Berkel, Eva Binon, Frans Van der Aa, Camilia Blereau, Clara Cleymans, Dempsey Hendrickx en Wouter Burssens
ILLUSTRATIES Mark Borgions

PRODUCTIE Ann Desmet en Katarina Martynowski

DE BOKROKKER
BOKRIJK

In het verlengde van de audiovisuele installatie De Magische Smidse kwam het knotsgek boek en hoorspel De Bokrokker tot leven. Een spannend audioverhaal waarin je te weten komt waar de smid van Bokrijk uithangt als hij zich niet in zijn smidse bevindt en wat de brave man met de plunderende Limburgse bokkenrijdersbende te maken heeft. Een ideale mix van museumbeleving buiten de grenzen van Bokrijk én familie-entertainment op de weg er naartoe!

SCENARIO Hans Kerkhoff & Raoul Maris (Gelotology)

REGIE Leen Renders

MUZIEK Koen Brandt 

​AUDIOTECHNIEK Patrick Voets

MONTAGE & MIX Frank Duchêne

STEMMEN Lucas Van den Eynde, Stefaan Degand, Bart Cannaerts, Tom Audenaert, Robby Cleiren, Bert Haelvoet, Vic De Wachter, Koen Van Impe en Liesa Naert

ILLUSTRATIES Melvin (Wout Schildermans)

PRODUCTIE EN UITGAVE Ann Desmet en Katarina Martynowski

DISTRIBUTIE Standaard Uitgeverij

DE MUIZENTOER

KASTEEL VAN GAASBEEK

Een unieke, educatieve en humoristische audiotour voor families waarin het Kasteel van Gaasbeek bekeken wordt door de ogen van een aantal muizenfamilies. Ze huizen achter de lambriseringen, in de bedden en verborgen hoeken en spleten van het kasteel en hebben jarenlang vanuit hun schuilplaatsen het wel en wee van de kasteelbewoners kunnen observeren. Hun commentaar daarop resulteert in een komisch en gelaagd scenario geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

SCENARIO Leen Renders en Koen Brandt

REGIE Leen Renders

MUZIEK Koen Brandt

AUDIOTECHNIEK, MONTAGE & MIX Olivier MargaSTEMMEN Vic De Wachter, Nico Sturm, Ini Massez, Bruno Vanden Broecke, Günther Lesage, Sarah Vertongen, Hilde Heijnen, Stijn Cole en Koen De Bouw