Het Geluidshuis is dé referentie in audiocreatie en -productie. Denken in audio is onze natuurlijke reflex. Geen verrassing dus dat ons parcours ons ooit eens zou brengen bij audiogidsen. De van oorsprong orale traditie van het ‘verhalen vertellen’ hebben wij de 21ste eeuw in geloodst. Een goeie audiogids ís namelijk een verhaal. En de manier waaróp er verteld wordt vinden wij ook belangrijk. Wij willen de luisteraar laten lachen of bij zijn nekvel grijpen. Door een straf verhaal, pakkende muziek, een originele verteltechniek en uiteraard door de beste stemmen.

KASTEEL VAN GAASBEEK - DE GESTOLEN BRUEGEL

 

De Gestolen Bruegel is niet alleen een leerrijke audiogids, maar ook een spannende zoektocht, speciaal voor de tenstoonstelling Feast of fools. Bruegel herontdekt. Met de audiogids en het spelboekje in de hand ontdek je allerlei leuke dingen over de schilderijen.

 

De tentoonstelling loopt van 7 april tot en met 28 juli 2019 in Kasteel van Gaasbeek.

Met de stemmen van Warre Borgmans, Nico Sturm en Liesa Naert.

 

SCENARIO & REGIE Leen Renders & Koen Brandt
MUZIEK Koen Brandt
MIX & MONTAGE Patrick Voets
PRODUCTIE Ann Desmet en Katarina Martynowski

HISTORISCHE HUIZEN GENT - IN DE BAN VAN DE TIJD

 

De tentoonstelling In de Ban van de Tijd gaat over een van de meest fascinerende fenomenen aller tijden: de Tijd. Met tot de verbeelding sprekende objecten en geschriften die al sinds eeuwen dit mysterie proberen te ontrafelen, brengt deze tentoonstelling een ode aan al die wetenschappers, instrumentenbouwers, ingenieurs en avonturiers die eeuwenlang gezocht hebben naar een antwoord op die ene wetenschappelijke vraag: ‘Hoe laat is het?’

Sven Speybrouck, de man van Interne Keuken en Publiek Geheim, en curator Maarten Van Dyck, nemen je mee op ontdekkingsreis. Nieuwsgierig naar de petites histoires achter dit hersenbrekende topic vraagt Sven filosoof en wetenschapshistoricus Maarten de oren van het lijf, …

Vlaamse versie: Sven Speybrouck en Maarten Van Dyck

Franse versie: Eric De Staercke

Engelse versie: Mark Irons

REGIE Koen Brandt (Het Geluidshuis)

GELUIDSTECHNIEK Bram Coumans (Het Geluidshuis)

STAD ANTWERPEN - BRIEVEN AAN BIJOU

 

Hoorspel in opdracht van Stad Antwerpen voor Winter in Antwerpen.

 

Dit luisterverhaal, in een scenario van Paul Wauters en met muziek van Koen Brandt, is gebaseerd op de tekeningen van Fatinha Ramos die het Antwerpse stadhuis sieren. De tekeningen én het verhaal zijn een ode aan de stad.

Met de stemmen van Bruno Vanden Broecke, Saïd Boumazoughe, Lynn Van Royen, Katelijne Verbeke, Ruth Beeckmans, Gène Bervoets, Koen Van Impe, Bram Coumans, Leen Renders en Amaryllis Uitterlinden.

 

SCENARIO Paul Wauters

ILLUSTRATIES & VORMGEVING Fatinha Ramos

REGIE & MUZIEK Koen Brandt

GELUIDSMONTAGE Patrick Voets

PRODUCTIE, UITGAVE- & PROJECTCOÖRDINATIE

Ann Desmet, Katarina Martynowski & Leen Renders

BOKRIJK - DE MAGISCHE SMIDSE

 

Audiovisuele installatie in samenwerking met Gelotology.

 

De smid van Bokrijk is een ware attractie. Hij demonstreert al jaren live zijn ambacht aan de bezoekers van het openluchtmuseum. Maar ook wanneer hij niet fysiek aanwezig is, wordt er in de smidse ijverig voortgewerkt!

De Magische Smidse is een humoristische klank- en lichtinstallatie in 4 talen, waarbij het belangrijkste gereedschap van de smid (de oven, het aambeeld en de waterton) via projectmapping tot leven komt en zo het werk van de smid zélf verderzet.

 

Vlaamse versie: Peter Van den Eede, Tine Embrechts, Manou Kersting

Franse versie: Damien Gillard, Olivier Massart, Tania Garbarski

Duitse versie: Stefan Sattler en Heike Kossmann Filip Peeters

Engelse versie: Mark Irons, Janet Wishnetsky, Manou Kersting

 

SCENARIO Hans Kerkhof & Raoul Maris voor Gelotology

MUZIEK Koen Brandt (Het Geluidshuis)

GELUIDSTECHNIEK Olivier Marga (Het Geluidshuis)

KASTEEL VAN GAASBEEK - DE MUIZENTOUR

 

Unieke, educatieve en humoristische audiotour voor families waarin het Kasteel van Gaasbeek bekeken wordt door de ogen van een aantal muizenfamilies. Zij huizen achter de lambriseringen, in de bedden en verborgen hoeken en spleten van het kasteel en hebben jarenlang vanuit hun schuilplaatsen het wel en wee van de kasteelbewoners kunnen observeren. Hun commentaar daarop resulteerde in een komisch en gelaagd scenario geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Met de stemmen van Vic De Wachter, Nico Sturm, Ini Massez, Bruno Vanden Broecke, Günther Lesage, Sarah Vertongen, Hilde Heijnen, Stijn Cole en Koen De Bouw.

SCENARIO Leen Renders & Koen Brandt (Het Geluidshuis)

GELUIDSTECHNIEK Olivier Marga (Het Geluidshuis)

MUZIEK Koen Brandt (Het Geluidshuis)

GALLO-ROMEINS MUSEUM - GLADIATOREN

 

Educatieve audiogids voor het Gallo-Romeins museum (NL/FR).

In dit luisterspel blikt het hoofdpersonage Fortunensis terug op het leven van haar vader Urbicus, die als gladiator ooit écht in de arena stond. De audiogids loodst je aan de hand van verschillende historische voorwerpen door het museum en leert je alles over het leven als gladiator in het oude Rome.

 

Vlaamse versie: Els Dottermans, Wouter Hendrickx, Vic De Wachter, Koen De Graeve, Ruth Bastiaensen, Jules Van Opstal e.a.

Franse versie:Colette Sodoyez, Marc Weiss, Philippe Résimont, Olivier Massart, Marie Van Ermengem, e.a.

SCENARIO Leen Renders & Koen Brandt (Het Geluidshuis)

GELUIDSTECHNIEK Bram Coumans & Olivier Marga (Het Geluidshuis)

HOF VAN BUSLEYDEN - MARGARETA'S BUREN

Margareta's Buren vertelt het verhaal van Margareta Van Oostenrijk, Hiëronymus Van Busleyden en diens vrienden-Humanisten Thomas More en Erasmus tegen de achtergrond van Bourgondisch Mechelen.

 

Het hoorspel heeft als doel kinderen én hun ouders warm te maken voor een bezoekje aan het vernieuwde Museum Hof van Busleyden en de historische stad Mechelen.

Margareta's Buren is GRATIS beschikbaar in de Geluidshuis-app en ook te horen in de luisterhoek op de zolder van het vernieuwde museum.

 

Mark Borgions maakte niet alleen bijpassende illustraties die ook in het stadsbeeld en het museum zullen opduiken, maar ook animaties voor de Goede Manieren-filmpjes die in het museum worden afgespeeld.

Met de stemmen van Warre Borgmans, Geert Van Rampelberg, Bruno Vanden Broecke, Chiel Van Berkel, Eva Binon, Frans Van der Aa, Camilia Blereau, Clara Cleymans, Dempsey Hendrickx en Wouter Burssens.

SCENARIO Paul Wauters

GELUIDSTECHNIEK Patrick Voets (Het Geluidshuis)

REGIE & MUZIEK Koen Brandt (Het Geluidshuis)

ILLUSTRATIES & VORMGEVING Mark Borgions

PRODUCTIE Ann Desmet en Katarina Martynowski

CO-PRODUCTIE BOKRIJK:
DE BOKROKKER

Hoorspel in samenwerking met Gelotology.

In het verlengde van de audiovisuele installatie ‘De Magische Smidse’ kwam het knotsgek boek en hoorspel ‘De Bokrokker’ tot leven. Een spannend audioverhaal waarin je te weten komt waar de smid van Bokrijk uithangt als hij zich niet in zijn smidse bevindt en wat de brave man met de plunderende Limburgse bokkenrijdersbende te maken heeft. Een ideale mix van museumbeleving buiten de grenzen van Bokrijk én familie-entertainment op de weg er naartoe!

Met de stemmen van Lucas Van den Eynde, Stefaan Degand, Bart Cannaerts, Tom Audenaert, Robby Cleiren, Bert Haelvoet, Vic De Wachter, Koen Van Impe, Liesa Naert, e.v.a.

SCENARIO Hans Kerkhoff & Raoul Maris voor Gelotology

GELUIDSTECHNIEK Frank Duchêne & Patrick Voets (Het Geluidshuis)

MUZIEK Koen Brandt (Het Geluidshuis)

ILLUSTRATIES Mr. Melvin

ZOO ANTWERPEN - AQUARIUM

 

Creatie en productie van een humoristische auditieve familievideo voor de bezoekers van het aquarium in de ZOO van Antwerpen.

 

Met de stemmen van o.a. Koen De Graeve, Tine Embrechts, Sara Vertongen, Bruno Vanden Broecke, Koen Van Impe, Günther Lesage, Eugénie Vertongen en Georgette Verhulst.

 

SCENARIO Stef De Paepe & Paul Wauters

MUZIEK & REGIE Koen Brandt (Het Geluidshuis)

ANIMATIE Mark Borgions

Haaienlied - Het Geluidshuis
00:00 / 00:00